FAQ's

Verzorgen jullie ook de opname van mijn podcast?

Nee, en dat heeft een speciale reden. Als ondernemer heb je het druk en heb je niet altijd tijd om naar een studio te gaan om een podcast op te nemen. Deze dienst is speciaal ingericht om je te ontzorgen bij het maken van je podcast. Dit houdt in dat klanten van Diamond Podcasting hun eigen opnames maken wanneer ze de inspiratie voelen borrelen. Dit doen ze met behulp van eigen opnameapparatuur. Denk aan een handrecorder of gewoon je smartphone. Wij adviseren hoe je de best mogelijke opname kunnen maken met de materialen die jij al bezit. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen wanneer jij een nieuwe podcast opneemt en deze online wilt hebben.

 

Kan ik ook opnemen met mijn smartphone?

Ja, dat kan zeker. We hebben al meerdere opnames bewerkt die zijn opgenomen met een smartphone. Het belangrijkste hierbij is dat je je bewust bent van het omgevingsgeluid en de manier hoe je opneemt. Hoe je moet opnemen met je smartphone leggen wij voor je uit in ons “Smart Start opnameadvies”. In het algemeen geldt: hoe beter jouw opname, hoe beter jouw podcast uiteindelijk gaat klinken. Om verzekerd te zijn van een goede uiteindelijke geluidskwaliteit deel je eerst een testopname met ons. Als deze opname door ons is goedgekeurd, kun je beginnen met het opnemen van je afleveringen.

 

Komt mijn podcast ook op iTunes en Spotify?

Ja absoluut! Wij uploaden de podcast naar het SoundCloud-account. Vanuit hier delen wij de podcast met iTunes en Spotify. Het aanmelden van jouw podcast bij aanbieders zoals iTunes en Spotify verzorgen wij, maar om dit op een e-mailadres van jou te laten aanmelden en snel laten gebeuren zul je hier zelf ook bij moeten zijn. Het aanmelden zullen we in een Skypegesprek laten plaatsvinden. Dit duurt maximaal een uur en hier kunnen we alle benodigdheden met elkaar delen, en verdere vragen bespreken. Dit Skype-gesprek vindt plaats na afname van een pakket. 

 

Wat doen jullie precies als mijn opname is ontvangen?

Allereerst hebben wij een “schoonmaakproces” waarbij we afleidende geluiden eruit knippen. Denk aan overdreven ademhalingen, clicks, pops, en andere haperingen. We verwijderen verkeerd ingesproken zinnen en maken indien nodig structurele aanpassingen. Daarnaast maximaliseren we de verstaanbaarheid en egaliseren we volumeschommelingen. Wij voegen een intro, outro en herkenbare persoonlijke jingle toe, die past bij jou, je onderneming en de boodschap die je wilt overbrengen. Hier wordt een geluidsbestand van gemaakt dat geschikt is voor alle verschillende online mediums, waaronder SoundCloud, Spotify en Apple Podcasts. Na het “schoonmaakproces” uploaden we dit geluidsbestand naar het SoundCloud-account en plannen we de aflevering in voor publicatie. Daarnaast maken we een tweede geluidsbestand als socialmedia-teaser van maximaal één minuut die je kunt inzetten als promotie van je (komende) aflevering.

 

Hoelang mag mijn podcast duren?

Een podcastaflevering duurt maximaal 45 min. Afleveringen die langer duren dan 45 minuten worden aangerekend als twee afleveringen. Heb je dus een lang interview met iemand? Dan kun je er ook voor kiezen om je interview op te splitsen.

 

Zijn er naast de pakketkosten nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden?

Wij werken met een SoundCloud-account om de afleveringen te hosten. Hiermee kunnen we een onbeperkt aantal minuten lanceren, en de afleveringen vooruit plannen. Het account moet door jou zelf aangeschaft worden om je eigenaar te maken. Na aanschaf delen we een login. De inrichting van dit account, waaronder de informatie die een luisteraar in beeld te zien krijgt en benodigde foto’s maken wij in orde. De aanlevering van de juiste informatie en foto’s wordt door de klant gedaan. Voor meer informatie over het SoundCloud-pakket: https://soundcloud.com/pro

 

Mijn opname is gemaakt, waar moet ik het uploaden en wat moet ik nog meer aanleveren?

Er wordt een gedeelde map opgesteld in een Google Drive. Hierin staan verschillende bestanden waarin wij alle benodigdheden delen. Dit zijn onder andere:

- een planning wanneer jij wilt dat de podcast online komt (door de klant)

- de verschillende structurele edits (door de klant)

- de ruwe opnames (door de klant)

- de te editen stukken (door de klant)

- de teksten, namen en beschrijving voor toevoeging bij het uploaden (m.a.w. wat je wilt kunnen lezen als je in een app de podcast opent) (door de klant)

- de afgewerkte podcastaflevering (door Diamond Podcasting)

- de socialmedia-teasers (door Diamond Podcasting)

 

In alle pakketten zijn socialmedia-teasers inclusief. Wat zijn deze?

De socialmedia-teasers zijn geluidsbestanden van maximaal een minuut die je kunt gebruiken voor de promotie van je (nieuwe) podcast-aflevering. Het precieze geluidsfragment hiervoor wordt door de klant aangegeven.

 

Als mijn opname geüpload is, wanneer kan ik de aflevering dan online verwachten? 

We plannen samen de afleveringen in. Minimaal 1 week voordat de aflevering online moet komen, moet de opname aangeleverd zijn. Wij zorgen ervoor dat de aflevering minimaal 3 dagen voordat hij online komt is afgewerkt en klaarstaat voor publicatie. In het algemeen geldt: hoe eerder aangeleverd, hoe eerder verwerkt voor publicatie. Je bepaalt zelf hoever je vooruit wilt plannen.

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee, alle podcastpakketten worden in één keer op voorhand betaald.

Ik wil overstappen naar een ander pakket, kan dat?

Ja dat kan, maar bedenk wel dat overstappen naar een ander pakket wordt gezien als een nieuw pakket bij aanvang.

 

Ik ben niet tevreden, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Als afnemer van een pakket heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen na aankoop van een pakket, en je kunt dus je geld geheel terugkrijgen als je wilt stoppen binnen deze 14 dagen. Bedenk, dat wanneer de samenwerking wordt stopgezet, alle koppelingen met de andere mediums ongedaan worden gemaakt en je overblijft met een SoundCloud-account. Dit account staat op je eigen naam en kunnen wij niet voor je stopzetten.

 

Wanneer ontvang ik het “Smart Start opnameadvies”? 

Het “Smart Start opnameadvies” maakt deel uit van onze dienst en ontvang je na aanschaf van een pakket, voor ons Skypegesprek.

 

Wanneer start officieel de samenwerking?

De samenwerking start na betaling van een pakket.

 

Yes, ik heb een pakket gekocht! Wat nu?

Na ontvangst van betaling sturen we je een bevestigingsmail met een uitnodiging voor een Skypegesprek. Je kunt zelf een dag en tijdstip kiezen die voor jou het beste uitkomen. In het Skypegesprek bespreken we onder andere het “Smart Start opnameadvies”, de persoonlijke jingle en maken we alles in orde om jouw podcastshow zo snel mogelijk te lanceren!

 

Mijn vraag staat er niet tussen!

Als je vraag er niet tussen staat kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.